Publiceren voor alle devices.

Online publicatie

NVTZ | VTW

PROJECT 

Concept, ontwerp en realisatie van de online publicatie ‘Rapportage Langjarig onderzoek’

OPDRACHTGEVER 

NVTZ & VTW 

JAAR 

2022 

In het kort


In 2021 zijn De Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in Zorg en Welzijn (NVTZ) en de Vereniging van Toezichthouders in Woningcorporaties (VTW) gestart met een langjarig onderzoek. Dit onderzoek brengt in beeld hoe het interne toezicht in de corporatiesector en in de sector zorg & welzijn ervoor staat. Ook kunnen op termijn trends en ontwikkelingen worden gesignaleerd. Het eerste onderzoeksrapport is in december 2022 gepubliceerd en beschrijft vooral de verschillen tussen beide sectoren.

Online publicatie


Studio Wiegers kreeg het verzoek om het onderzoeksrapport vorm te geven. We hebben gekozen voor een helder palet met frisse figuren en passende illustraties. Het eindresultaat is in een online publishing format gepresenteerd, vanwege de mogelijkheden in dynamiek en interactiviteit. Een online publicatie is een digitaal document dat webbased gepubliceerd wordt en direct in iedere browser bekeken kan worden. De opdrachtgever wilde het document ook graag als download aanbieden. Wij hebben een interactieve pdf verzorgd die via een knop in het online publishing format te downloaden is.

Bekijk hieronder de walkthrough met de features van het online document.

Voordelen online publicatie


Een van de voordelen van Publish Online van Adobe is de mogelijkheid om animaties en online media in te voegen, waardoor de lezer een dynamisch en aantrekkelijk document gepresenteerd krijgt. In combinatie met de ingebouwde interactiviteit ontstaat een prettige leeservaring en intuïtieve beleving, wat de impact van de content verhoogt. Daarnaast heb je via een dashboard inzicht in de gebruikersstatistieken. Zo zijn het aantal views, op welke devices en het aantal leesminuten makkelijk bij te houden. Bijkomend voordeel: bij Publish Online van Adobe zit je niet vast aan een abonnement, wat bij soortgelijke diensten gebruikelijk is.

Bekijk de hele publicatie hieronder of full screen via de website van de nvtz.